Bloem van Weert 2018

Bloem van Weert

2018 een groot succes

 

 

De Bloem van Weert was ook dit jaar weer een groot succes. Ondanks het warme weer hebben bijna 700 fietsers deelgenomen. Dit zijn er ruim 100 meer dan vorig jaar. Van de deelnemers hebben we veel complimenten mogen ontvangen over de mooie routes en de perfecte organisatie. Op één valpartij na met lichte lichamelijk schade is verder alles vlekkeloos verlopen. Eén zandweg op de 37 km route was door het droge weer van de laatste maand moeilijk berijdbaar. Veel deelnemers moesten hier van de fiets en hebben een stukje gelopen. Onze excuses hiervoor maar het alternatief was een saai fietspad naar Stramproy. Onderweg zijn er veel foto's gemaakt binnenkort treft u deze aan op deze website. 

De hoofdprijs in de Tombola is nog niet opgehaald. Dit kan als nog. Heeft u één van onderstaande nummers mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de prijs wordt als nog afgeleverd. 

wit 72 Diner voor Twee bij partycentrum De Sluis

wit 740 en wit 64 een uur gratis Bowlen bij Partycentrum De Sluis. 

Van één van de deelnemende wielrenners is op de rustplaats in België een Garmin gevonden. Is deze van jou mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens bestuur en leden danken wij alle deelnemers aan de Bloem van Weert. Door jullie deelname ondersteunen jullie onze verenigingen zodat we de contributie laag kunnen houden en leuken dingen kunnen organsieren voor onze leden. De opbrengst van dit jaar gaat naar het nieuwe tenue dat we in 2019 tijdens ons 40 jarig jubileum gaan aanschaffen. 

 

Op zondag 8 juli 2018 organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) de “Bloem van Weert”. De Bloem van Weert is een fietsevenement dat zowel recreatieve als sportieve fietsers laat kennismaken met de verrassend mooie omgeving van Weert.

De Bloem van Weert is vanaf vorig jaar uitgebreid met een toertocht voor racefietsen. Toertochten voor racefietsen worden steeds populairder. Nu is het ook mogelijk om een volledig uitgezette toertocht te fietsen in Midden Limburg.  

Voor de recreatieve fietsers zijn weer drie nieuwe routes uitgezet van 35, 55 en de uitdagende 60 kilometer en voor de sportieve fietsers twee routes van 75 of 100 km. De recreatieve route en de sportieve route zijn volledig van elkaar gescheiden.   

De recreatieve fietstocht en de sportieve toertocht staan garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden, waarbij u ook nog een keer kennis maakt met de mooie natuur die Weert en zijn omgeving rijk is.

Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt en na afloop wordt u muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

U kunt starten vanaf Partycentrum de Sluis Industriekade 58, Weert

Starttijden:

Recreatieve fietsers vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur.

Toerfietsers vanaf 8.30 uur tot 11.00 uur.

De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen en leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting. Voor de leden van de NTFU is scan to go aanwezig.

Sneller inschrijven: Download hier het inschrijvingsformulier, uitprinten en thuis alvast invullen.

De routes van de recreatieve tocht zijn hier te downloaden.

De routes van de toertocht zijn hier te downloaden.

 

Algemene informatie Bloem van Weert

 Het “bloemblad” voor de recreatieve route heeft de naam “Leudalroute” gekregen. De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over zeer rustige en goed berijdbare wegen, verharde en semi verharde fietspaden door Nederland en België.  De lengte van 55 kilometer kan ingekort worden tot 35 kilometer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de mooie, uitdagende afstand van 60 kilometer te kiezen. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnaperingen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.

Het “bloemblad” voor de sportieve toertocht heeft de naam “Holland/België route” gekregen. De toertocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden met leuke klimmetjes in de omgeving van Opoeteren en Opglabbeek. De 100 km heeft 640 hoogtemeters en is daarmee een uitdagende tocht, de 75 km route kent 492 hoogtemeters.  De route is volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnaperingen.

Van de aan deze Bloem van Weert participerende horecagelegenheden ontvangen alle deelnemers aan de recreatieve tocht een voordeelbon voor een kop koffie met iets lekkers of een drankje. Daarnaast worden tijdens beide tochten op de rustplaatsen diverse versnaperingen, fruit en drankjes gratis aan de deelnemers aangeboden door TWC Weert. Deelnemers ontvangen een voordeelbon van Huupkens ijs voor derde bolletjes ijs gratis bij aankoop van twee bollen.

Lekker fietsen door “de Groenste regio van de Wereld”

Technische ondersteuning

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Tombola

Voor de deelnemers van de Bloem van Weert is er na afloop een tombola met leuke prijzen. Bij de inschrijving wordt een lotnummer uitgereikt. Na afloop van de fietstocht kan bij Partycentrum de Sluis gekeken worden of men in de prijzen is gevallen.

Nagenieten

 Bij terugkomst kunt u nog nagenieten op het terras en eventueel gebruik maken van kortingsbonnen van Partycentrum de Sluis.

 

Bloem van Weert recreatief

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit de recreatieve tocht de Leudalroute en voor  de sportieve toertocht de “Holland/België route”.

 

Bloemblad A Nederland-België Route

Symboliseert het gebied Weert Noord-West met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze, Soerendonk, Budel met de natuurgebieden: De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden.

Bloemblad B Rondje Weert

Symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost dat hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungelroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden, De IJzeren Man, Moeselpeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen, en het Zandwingebied het Blauwe meertje.

Bloemblad C Peellandroute

Symboliseert het gebied Weert Noord-Oost  met plaatsen als, Nederweert, Ospel, Meijel, Helenaveen met de natuurgebieden: De Groote Peel, ’t Molentje, Kievitsheide, Marisberg/Belgenhoek, De Kleine Moost, De Groote Moost en De Zoom.  

Bloemblad D Heideroute

Symboliseert het gebied Weert Noord met plaatsen als  Maarheeze, Sterksel, Leende, Strijp en Soerendonk  met de natuurgebieden Weerterbos, Weerterbergen, De Pan, Leenderheide, Zevenhuiseheide, Leenderbos en de De Heide

Bloemblad E Kanalenroute

Symboliseert het gebied Weert Zuid-West waar zich ook het grote grensoverschreidend natuurgebied Kempenbroek zich bevindt. U komt door de plaatsen Lozen, Bocholt, Beek, Bree, Neerglabbeek, Opitter, Tongerlo en Altweerterheide met de natuurgebieden die onderdeel uit maken van Kempenbroek zoals, De Ijzeren Man, De Laurabossen, Solterheide, De Luijsen, Wijfelterbroek en De Tungelerwallen,

Bloemblad F Leudalroute

Symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost met plaatsen als, Swartbroek, Tungelroy, Kelpen, Grathem, Panheel, Heel, Thorn, Kessenich, Neeritter, Strampry en Altweerterheide met de natuurgebieden De Ijzeren Man,  De Krang, de plassen bij Panheel, de verrassende Beegderheide en De Tungelerwallen maar ook de mooie kern van het witte stadje Thorn.

 

Bloem van Weert sportief

Bloemblad 1 Maasroute

Symboliseert het gebied Weert-Zuid-Oost waar de Maas een belangrijk rol speelt in de natuurbeleving. U komt door de plaatsen Swartbroek, Hunsel, Ittervoort, Wessem, Linne, Posterholt, Diergaarde, Echt, Ohé en Laak, Stevensweert, Maasbracht, Thorn, Neeritter, Stramproy

Bloemblad 2 Holland/België route

Symboliseert het gebied Weert-Zuid en is grensoverschrijdend met België. U komt door de plaatsen,  Altweerterheide, Stramproy, Molenbeersel, Kinrooi, Opitter, Neeroeteren, As, Opglabbeek, Opoeteren Neerglabbeek, Bree, Beek en Bocholt. Tijdens deze tocht komt u in aanraking met de mooie natuur en niveauverschillen rond Opoeteren en Opglabbeek.

 

Sponsoren

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Jumbo Heerschap

Fietsspecialist Hans Struijk

Partycentrum de Sluis

Huupkens IJs

Herman Litjens vormgeving

Bakker Racing Products

HetEnergiebureau

Hoveniersbedrijf Maarse

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

 

Deelnemende Horecagelegenheden

 Grandcafé “Bie de Tied” in Kelpen

De Pannenkoekenbakker in Thorn

Hotel Fletcher in Thorn

Partycentrum De Sluis in Weert

 

Legetøj og BørnetøjTurtle