Zondag 10 november

Sfeerimpressie 2023: 

Video door Stefan Video Productions

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
7
10
21
22
24
28
29

Sponsors

Bakker Heerschap

Login

Land van Horne MTB Toertocht 2017

 

Ondanks slechte

weersvoorspellingen geslaagd

 

Breaking news:

Op 14 november heeft de NTFU wederom het keurmerk "Extra Goed Geregeld" toegekend aan de Land van Horne MTB Toetocht. 

Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk  ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

 

 

De Land van Horne MTB toertocht is ondanks het weer goed verlopen. Het aantal deelnemers lag wel een stuk lager t.o.v. voorgaande jaren. Dit wordt denken wij voor grootste deel veroorzaakt door de slechte weersvoorspellingen en dat het om 9.15 uur begon te regenen. In totaal hebben toch nog 556 mountainbikers deelgenomen. Dit is voor deze regio een groot aantal. Echter voorgaande jaren trokken we 800 tot 900 deelnemers.
Snelle doorstroming tijdens de inschrijving
 
 
Het parkoers lag er ondanks de vele regen er goed bij maar sommige delen waren hierdoor extra zwaar. Het parkoers over de zandwinning was prachtig met mooie uitzichten maar werd door de meeste deelnemers als zeer zwaar beoordeeld. 
Het zware deel over de zandwinning
 
Ondanks het weer hebben we van de deelnemers alleen maar lovende woorden vernomen over de organisatie en de routes.  Onder de 556 deelnemers hebben 2 deelnemers een serieuze valpartij meegemaakt. Eén kwam er met gekneusde ribben vanaf maar heeft de tocht moeten staken. We hebben hem netjes met de servicebus naar huis gebracht en de andere heeft een schouder uit de kom opgelopen en daar hebben we een bezoek mee aan de eerste hulp moeten brengen. We wensen beide deelnemers een spoedig herstel.
 
Mechanische was de stortplaats weer een scheidsrechter. Het servicepunt op de stort had het erg druk met kapotte kettingen maar iedereen kon na reparatie weer verder met dank aan de reparateurs van Fietsspecialist Hans Struijk. Eén deelnemers kende zijn eigen krachten niet en trapte zijn volledige derailleur eraf en moest de strijd staken en is netje met de servicewagen naar de finishplaats gebracht.
Het team van Fietsspecialist Hans Struijk in actie
 
De mooie klimmen op de voormalige vuilsort Delbroek
 
De rustplaats in de Tungerlerwallen was weer gezellig maar de deelnemers bleven door de regen en kou minder lang hangen. De lekker warme tomatensoep vond dan ook gretige aftrek. Andere kozen voor een extra hulpje bij de dames van Red Bull. 
 
De route door de Tungerlerwallen is een erg technische route met als gevolg vele onschuldige valpartijen. 
 
Wij danken alle deelnemers dat ze onze tocht weer bezocht hebben. Daarnaast danken wij alle grondeigenaren die belangeloos hun gronden beschikbaar hebben gesteld. Zonder de medewerking van de grondeigenaren is het onmogelijk om een mooie route uit te zetten.  In het bijzonder willen wij het bedrijf Kuijpers Kessel bedanken voor hun medewerking om weer een mooi parkoers uit te zetten op de zandwinning bij het Blauwe meertje.
 
En nu poetsen..... 
 
Nadat de tocht was voltooid hebben velen ondanks hun vuile en natte pak nog genoten van een heerlijk pint met de gezelling muziek van DJ René. De medewerkers van Partycentrum de Sluis hebben twee en half uur nodig gehad om al het zand weer uit de zaal te krijgen. 
 
Ook een grote dank aan al onze vrijwilligers. Het was dit jaar door de weersomstandigheden geen gemakkelijke opgave. Toch hebben alle vrijwilliger hun taak perfect en zonder morren vervuld. Een groot compliment aan jullie allemaal. 
 
De komende dagen zullen wij de foto's en fimpjes die beschikbaar komen op deze website plaatsen.
Het volgende fimpje is al beschikbaar via deze Link:
Foto's zijn al beschikbaar via Weert de Gekste via deze Link
Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Arjanne van Voorst
 
Tot volgend jaar op zondag 11 november 2018 
 
De commissie Land van Horne MTB Toertocht
 
 

 

 

Zondag 12 november 2017

Ook dit jaar:

Drie mooie routes 30, 40 en 65 km met
een vernieuwde lus voor 65 km en een Kidsroute van 15 km,
met o.a. het Blauwe meertje en de voormalige vuilstort Delbroek
Gezellige rustplaats in de Tungelerwallen
De 65 km route komt twee keer langs de rustplaats
Toilet op de rustplaats
Douche bij de finish
Bewaakte fietsenstalling
Gezellige afterparty met DJ René 

 

 Beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek met een niveauverschil van 20 meter

Na het geweldige succes van de vorige edities organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) op 12 november 2017 voor de vierde keer de Land van Horne MTB Toertocht. Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De route verloopt door de mooie natuur die, de groenste stad van Europa, en de groenste regio van de Wereld” rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort in Altweerterheide. In 2015 en 2016 is de Land van Horne MTB Toertocht door de NTFU bekroond met drie sterren en behoort hiermee tot de topevenementen van de NTFU. 

 

 

Inschrijven

Adres startplaats: Partycentrum de Sluis Industriekade 58 Weert

Start vanaf 8.30 tot 10.30 uur

Inschrijfgeld: € 5,00 en voor NTFU leden € 4,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een grote fietsenstalling aanwezig. Voor de deelnemers die hun mountainbike bewaakt weg willen zetten is een kleinere bewaakte fietsstalling met registratie ingericht. 

Route

De route voert onder andere door schitterende natuurgebieden zoals de Ijzerenman, Blauwe meertje, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen, Grootbroek, Fluppe Böske en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen. Dit jaar is de extra lus voor de 65 km vernieuwd en gaat door een ander gebied. Daarnaast is er een kidsroute van 15 km. 

Aard van de route

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de vuilstort in Altweerterheide. Op de vuilstort is een geheel nieuwe uitdagende route uitgezet. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden van 30, 40 en 65 km en de kidsroute van 15 km.

Hoogtemeters

De route lijkt vlak maar door o.a. de beklimmingen bij het blauwe meertje, voormalige stortplaats Delbroek en de Tungelerwallen moeten er toch nog wel wat hoogtemeters overwonnen worden. De 30 km heeft 217 hoogtemeter, de 40 km 265 hoogtemeters en de 65 km route 437 hoogtemeters. 

 

Rustplaats

Op de route is een gezellige rustplaats met voldoende zitjes waar o.a.  gratis, soep, koeken en energiedrank ter beschikking wordt gesteld. De dames van het Red Bull team zullen weer voor de gewenste vleugels zorgen. 

Technische en Medische ondersteuning

Op de voormailge vuilstort is technische ondersteuning door de specialisten van Fietsspecialist Hans Struijk aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. tevens is er een servicewagen beschikbaar Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Sponsoren Land van Horne MTB Toertocht

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Jumbo Heerschap

Fietsspecialist Hans Struijk

Partycentrum de Sluis

Participanten

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

Maarse Hoveniers

HetEnergieBureau

Red Bull

Bakker Racing

Legetøj og BørnetøjTurtle